Monday, March 06, 2006

Surabaya


Semalam berkesempatan pergi World Potter.Keluar rumah lewat sikit..lepas Asar baru keluar selepas siap berkemas.Hajat di hati nak makan kat luar..nak ubah selera.Bincang-bincang dengan cik abang...marilah kita cuba makan dekat
"Restoran Surabaya".Jom cari...jalan-jalan cari makan.Rupa-rupanya ada di
tingkat 5, World Potter.Ada kawan yg mengingatkan.."Kalau makan dekat situ..order le yg seafood jea..ayam,daging tak berani"
Sampai di Restoran Surabaya tu kami disambut oleh pekerja disitu dan kami minta bahagian yg non smoking.
Tengok menu..wahhh ada tempe kegemaran ku.Kami order nasi putih,kangkung goreng belacan,tempe goreng,udang goreng dan goreng pisang.Makan puas...setiap satu tu banyak diberikan.Air Guava memang sedap siap letak bunga Orkid sebagai hiasan.






Selepas perut kenyang.....baru le ada hati nak berbual dengan salah seorang pekerja kat situ.Nampak macam orang Malaysia..rupanye betul org Kuala Selangor..student engineering Yokohama U..Erman namanye.Jadi bertanya-tanya le itu ini ..jadi penyibuk.Siapa taukeh RS nie?..Katanye org Jepun.Macamana ayam dan daging kat sini?.Katanye semua sembelih tapi diimport dari Indonesia.
Harga di sini berpatutan..yg penting kepuasan.

5 Comments:

At 6:33 AM, Blogger june rahim said...

Sedapnye makan sal. Tapi sal tak sihat ke? seronok tgk kakak..happylah tu dapat jalan-jalan cari makan!!!

 
At 8:34 AM, Blogger sal yokonaga said...

Hi.Kak June...
Memang sedap makan kat situ..Sal sihat.Saja pakai mask coz sekarang nie org keliling ramai yg batuk dan yokohama nie influenza hebat.

 
At 12:40 AM, Blogger lynn said...

uii sedapnya dia makan.... macam kat msia jerk ... hehe

 
At 9:17 PM, Anonymous yani said...

pernah di makan kat situ.. emm memang best..

 
At 1:07 AM, Blogger azrizahsan said...

Wah seronoknya kak sal dan family makan kat Surabaya lain izah nak cuba makan disinu pulak apa rasanya.

 

Post a Comment

<< Home